Haptotherapie

Gonny van Boxtel

Gonny van Boxtel Haptotherapie

Email: haptotherapie.reek@home.nl

Haptotherapie geeft inzicht in je menselijk bestaan; over hoe je het leven staat en hoe je je hebt ontwikkeld. Uit ervaring weten we dat mensen in therapie komen als ze het gevoel hebben er zelf niet meer uit te komen. We horen vaak van mensen dat ze allemaal wel lijken te weten, maar dat ‘het niet zo voelt’, of dat het toch niet lukt er iets aan te doen.
Geraakt worden door woorden, ervaringen of de aanraking zelf, zet aan tot bewegen. Een beweging van binnenuit, vanuit je gevoel.

In de haptotherapie leer je vooral vanuit de ervaring. Tijdens de therapie wordt aan den lijve voelbaar gemaakt wat je mogelijkheden zijn en hoe je die kunt gebruiken. Door middel van ervaringsgerichte oefeningen wordt voelbaar gemaakt wat je mist en wat je nodig hebt.
Een ontmoeting waarin je je bevestigd kunt voelen, waar aandacht is voor bijvoorbeeld ‘oude pijn’ en waarin je kunt groeien in je dagelijks leven en relaties.

" Waarom moeilijk doen als het samen kan"

- Gonny van Boxtel

Voor wie?

In principe is haptotherapie geschikt voor iedereen die op welke manier dan ook behoefte heeft aan ondersteuning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verwerken van nare ervaringen, als je een negatief zelfbeeld hebt, als je lichamelijke klachten hebt door stress of als je moeite hebt met contact maken met de mensen om je heen.

Zwangerschap

De ouders leren in de begeleiding wat ze nodig hebben in de zwangerschap om de band met elkaar en met het kind zo optimaal mogelijk te maken. We kijken samen naar de houding waarin het kind gedragen wordt zodat er voor het kind zo veel mogelijk ruimte is maar dat de moeder het gevoel heeft het kind te kunnen dragen. In aanloop naar de bevalling kijken we wat er nodig is om op een zo ontspannen mogelijke manier het kindje op de wereld te zetten.

Kosten en vergoeding

De kosten voor haptotherapie zijn €85,- voor een sessie van een uur en €45,- voor een sessie van een half uur. De meeste aanvullende zorgverzekering vergoeden haptotherapie in de rubriek alternatieve geneeswijzen. Ik ben aangesloten bij de VVH onder nummer 284A.
U kunt een vergoedingenoverzicht van de zorgverzekeraars vinden op de website van de beroepsvereniging www.haptotherapeuten-vvh.nl.
Op maandag en donderdag is Gonny werkzaam in Reek, op dinsdag werkt Gonny in Uden (steenovenstraat 1).