Revalidatie

Harm Kuijpers

Harm Kuijpers Algemene fysiotherapie
Orthopedische Revalidatie
Dry needling

Email: info@denhoogenreek.nl

Wanneer komt u in aanmerking voor revalidatie?

Wanneer u klachten heeft aan uw spieren, botten of gewrichten die uw dagelijkse functioneren beperken, komt u in aanmerking voor revalidatie. Hierbij kunt u denken aan klachten die zijn aangeboren of die bijvoorbeeld zijn ontstaan door overbelasting of als gevolg van een (sport)trauma. Veel voorkomende aandoeningen zijn rugklachten, botbreuken, enkelletsel, knieletsel en schouder- of herniaoperatie.

Het doel is het verbeteren van uw mobiliteit, spierkracht, coördinatie, stabiliteit en/of uithoudingsvermogen. Middels specifieke oefeningen verbeteren we de belastbaarheid van bijvoorbeeld uw knie, schouder of rug. Samen met u stellen we een specifiek behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen en behoeften. We kijken naar wat u weer wilt kunnen in uw dagelijkse leven, werk of sport. Revalidatie is erg belangrijk voor een optimaal en snel herstel en wanneer u op de juiste manier revalideert, verkleint u de kans dat klachten op een later moment terugkomen.

" Als jou de moed in je schoenen zakt, dan leer ik je op je kop te staan!"

-Harm Kuijpers

Revalidatie kan plaatsvinden individueel of in een groep. In onze praktijk beschikken we over een oefenruimte die voorzien is van de nodige apparatuur en middelen om u telkens opnieuw uit te kunnen dagen. In sommige gevallen bezoeken we u ook aan huis, bijvoorbeeld wanneer u tijdelijk minder mobiel bent na een operatie en niet naar ons toe kunt komen.

Binnen onze praktijk staan we in nauw contact met elkaar. Maar ook hierbuiten werken wij samen met allerlei zorgprofessionals uit de regio (zoals het ziekenhuis, de huisarts en podotherapeut). Dit contact verloopt allemaal conform de huidige AVG wetgeving, zie hiervoor onze AVG pagina.

Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen op het gebied van revalidatie, neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden/informatie.