Therapieën

oefentherapie

Fysio- en manuele therapie

In onze praktijk kunt u terecht voor de algemene fysiotherapie. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen; zowel therapeutisch, preventief of als nazorg. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

Praktijk Den Hoogen

Haptotherapie

Met haptotherapie willen we u laten voelen dat u mag zijn wie u bent en dat dat goed is. Tijdens de therapie wordt aan den lijve voelbaar gemaakt wat uw mogelijkheden zijn en hoe deze te gebruiken. Dit gebeurt door woorden, ervaringen of aanrakingen en het zet aan tot bewegen. Dit is een beweging van binnenuit, vanuit uw gevoel. Vanuit de ontmoeting is te ontdekken hoe u in het leven staat, hoe u uzelf hebt ontwikkeld en wat nog nodig is.

Praktijk Den Hoogen

Pilates

Bij Suzanne Otten kunt u terecht voor Pilates. 

Praktijk Den Hoogen

Sport en beweging

Bij Maartje Peeters kunt u terecht voor sporten op maat. Er kan individueel worden gesport of in kleine groepen van vier tot acht personen.

Tijdens de trainingen komen conditie, kracht en coördinatie aan bod. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals gewichten, ballen en touwen. De oefeningen worden gezamenlijk uitgevoerd maar kunnen qua intensiteit worden afgestemd op de individuele mogelijkheden. De lessen zijn gevarieerd en afwisselend maar beginnen en eindigen altijd met een warming-up en cooling down.